top of page
Yazarın fotoğrafıMehmet TATLI / ZYBES

Scheffer Sohbetler 8

Güncelleme tarihi: 13 Haz 2021

Bir kac scheffer urununu yakindan inceleyelim


SCHEFFER; Bitki öz lerinden temin elde edilen bakteriler ile yapılan fermantasyonlar bize yeni bir dünya icin kapı açıyor.

Bakteri ve enzim kombinasyonu gelecekteki gubreleme ve mücadele yöntemlerinde onemli bir yere sahip olacak. Dogru pepton ve doğru bakteri ile yapılan fermantasyonlar bize imkansızları sunabilecek.


Muscus ;


Muscus icerisinde bitki koklenme ve buyume aktiflerini iceren kompakt bir urundur. Deniz yosunu yapisi uzerine kurulmus ve organik asitler ile desteklenmis urun icerisinde ozel secilmis enzimler ihtiva eder. Icerigindeki arginin ise yan buyume ve surgun olusturulmada kmobinasyonu etkileyici olarak ilave edilmistir. Muscus u ozel kilan iki urun vardir. Birincisi Hindistan menseili jel formda universite tarfindan argesi yapilmis bakteri mayasidir. Bu urun uretimde son asamada konulur ve stabil olan urun 7 gun icerisinde mayalanmayi baslatir. Muscus da koku gaz cikisi gozlemlenmesinin nedeni bu mayalanmadir. Mayalanma faaliyeti toprak tada cogalarak devam eder. Ayni zmanda toprakta zararli mikroorganizmalari baskilarken dolayli bir toprak iyilestirmesi ve kokelnme saglar. Sadece kok aktifleri vermek yetrli degildir daha sonrasi icin bu koklerin surekli temiz ve aktif olmasini saglayacak ortam saglamakta cok onemlidir. Diger bir urun ise, bacillus subtulislerin sentezledigi PGA dir. Ozel bir proses ile japanyo menseili ve patentli bu aktif dunyada bilinen en iyi tasiyicilardan ve aktivatorlerdendir. Extra koklenme icin essiz bir urundur. Ve Muscus icin bu aktif scheffer in turk piyasasina kazandirdigi bir urundur.


Muscus essiz bir urundur, sadece scheffer tekrar aktivasyonunu double seviyeye cikarabilir buda vectis kirmizinin muscus bidonuna ilave edilmesidir. Bu iki urun bir arada benzersiz bir koklendirici olusmasini saglar.


Tirosine ;


Tirosine organik asitlerden olusan bir solusyondur. 3 farkli bio uretim tesisinin ikincil ve ucuncul urunlerinin karisimindan olusur. Tirosine i daha ozel yapan ise icerigindeki laktik asit bakterilerin yogunlugudur. Bu bakteriler polis olarak adlandirilan gurptan bir tanesidir. Sadece kok yapisinin etrafinda faaliyette bulunup besin gecisine organik asitler ile desteklerler. Bu gecisler potasyum lu toz gubreler ile kombine edilir ise hizli bir meyve buyumesine neden olur. Saglikli besin gecisi ortami bu surekliligi haftalarca devamn ettirir.


Tirosine i essiz bir hale getirmek icin ise yapilmasi gereken toz hayvansal aminoasit 500gr paketin 1 bidon tirosine ilavesidir. Bu urun extra ve kisa surede nmeyve irilmesine yardimci olacaktir. Tisorinde gozden kacmamasi gereken ise bu hizli potasyum gecisinde tepe incelmeleri ve bit kilerin bir muddet duraksamasi olacaktir.


Magister ;


Magister iki hedeflidir. Birinci toprak icin uretilmis urun kategorisindir digeri ise bitki sakinlestiricisidir. Birincisinde, icerigindeki glutamik asit toprakta besin selatlamasi yaparken organik maddece topragi destekler. Bu destekleme mikroorganizma faaliyetlerini cesaretlendirir. Bu surecte devreye iceriginde ilave edilmis proteas enzimleri devreye girer ve uygun ortamda toprakta kalmis organik atiklari parcalayarak bitki besinine donusturur. ikinci olarak ise Glysin betaim icerigi bitkinin ic su basincini dengeler ve bitkiye rahatlama sunar. BU rahatlamda olan bir bitki cevredeki stress kosullarindan haberdar olamz ve yalanci bir bahar yasar. Yalanci bahar sureci bitkinin tedavi olmasi icin en uygun zamandir. Bu donemde yapilacak guclendirme ve mucadele etkilerinin hepsine aninda olumlu cevap verecektir.


Nusenso ;


Nusenso scheffer musterilerinin talebi dogrultusunda formule edilmis bir urundur. Kalsiyum nitrat an uretilen, nitrik asit ile iyilestiurilen urun hayvansal aminoasit ile hidrolize edilmistir. Bu karisim bor ile desteklenmistir. Nusenso, nitrik asit kalsiyum nitrat ile nitrat azotu acisindan zengindir ve ozelliklerinden biri meyve iriltmedir. Kalsiyum icerigi ile Meyveyi sertlestirmesidir. Hayvansal aminoasit ilede bitki aktivatorudur. Ve bu kombinasyon etkili bir kalisyum uygulamsi sunar. Fungusitler ile karsitilabilir ve mnantari mucadele etkinligini arttirirak etkili sonuclar elde edilmesini saglar.


Scheffer nusensonun uygulamsinda potasyum nitrat + eddha demir ilebirlikte tavsiy eder.


Ziromin ;


Zyromin ozel formule eilmis bir urundur, iceriginde 18 adet girdi vardir. Zyromin ozel yapan bukadar farkli girdinin bir biri ile kombine olmasidir. Bir aktif diger aktifin etkinligini tetikleyicidir. Bitki gelisim aktiflerinden, buyume aktiflerine, enerji salinim aktifleri ve kmokenme aktiflerine kadar bir cok aktivfin blanslanmis durumudur. Tek urun size cicek imkani sunarken koklendiri, meyve buyuturken surgun verdirir. Ozel sartlarda bitkinizi hizli aktive etmek icin tavsiye edilir. Arda arda 3 uygulama max. Yeterli olacaktir. Fazla uygulama yapilmasi bitkiyi yorabilir/


Examin ;


Examin organik asitlerin, aminoasitler ce zenginlestirilmis bir formulasyonudur. Aminogram tablosu tarafimizca olusturulmus urundur examin. Buda buluna bilecek enb dogru ve efektif aminoasit kombinasyonunu sunmaktadir. Atesleyici ve tetikleyici bir urunur. Bitkilerinizde hizli gelisim, hizli meyve dokum, ciceklenme, meyvenin cicekten ckisi, yan buyume, kok bolgesinde besin selatlama, enerji salinimi gibi bircok hayati fonksiyonlari tetikler. Bu da bitkinin motorlarinin ateslenmesine sebeb olur. Bitki kampa lainmis sprocu gibi beslenme ve gelisim surecine girer.

5 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page