top of page
Yazarın fotoğrafıMehmet TATLI / ZYBES

CELFIX 0.11.11

Scheffer ilk NPK sivi formülasyon urunu olan celfix 0.11.11 tanıttı




Özel uretim; bitki oz doldu, cicek ve renk sorunlarınıza çözüm üretecek scheffer teknoloji gubresi



Scheffer, uretim politikası gereği normal şartlarda üretilebilecek NPK icerikli sivi formülasyonlu ürünlerin üretiminden uzak durdu. Cellfix 0.11.11 urunu bu asamada bir ilk olarak gundeme geldi. Celfix 0.11.11 ile bu sözümüze sadik kalarak teknoloji ve essiz bir makina parki ile bu urunu sizler icin ürettik.

Celfix daha önce portföyümüzde olan bir urundu. Iyilestirme surecinde Magaza satısından kaldırılan urun yeni bir argo aşaması ile tekrar ureticilerin kullanıma sunuldu.


Peki bu süreçte celfix icin inovasyon neler yapıldı ;


Once ki periyotta hücre yenileyici ve fosfor kaynağı olarak kullanıyor idi. Hücre yenileme ve fosfor kaynaklarının yenilenmesi ilk hedefti. Bu da alisilagelmis uretim disi bazı reaksiyonlar ve bu reaksiyonlara hazır ara uretim ürünler ilavesi ile mümkün olabiliyordu. Bu hedefte ilk olarak Pyruvik Asit fermantasyonu ile başladık ve bu süreçte GLUKOZ-6-FOSFAT elde ettik. Bu organik bir yari işlenmiş fosfor kaynağı. 20 gunluk bir fermantasyon sonucu elde edilen bu urun celfix uretim girdilerinden biri haline geldi. Diger iki grup urun ise normal sartalarda karışmayan ki karismasi sonucu reaksiyona girip asiri sıcak ve yogun gaz cicisi yapan bilesiklerdi. Kapalı reaktörlerde kapalı tip uretim teknolojisini geliştirerek Yuksek basincta dolum, karisim ve stabilizasyon saglayarak uretimi stabil hale getirdik. Reaksiyona özel katkılar koyarak hücre yenileme özelliğini ilave ettik ve bu reaksiyonlar surecinde POTASYUMPRUVAT uretimi yaptırdık. GLUCOSE-6-PHOSPHAT ve POTASSIUMPYRUVAT celfix urunumuzun ana bilesenleri haline geldi. Turkiye de ilk defa bir urunde barindirilan bu iki aktif Celfix 0.11.11 formülasyonu ile saha ile buluştu. Denemeler sonucu aldigimiz üretici memnuniyetleri ve teşekkürler ile bugun satisa hazır hale geldi.



16 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Commenti


bottom of page