top of page

teknoloji

Mikronize Ebatlama, Stimulant  & Besi ortama ile Mikrop Kaplama ve Kullanıma Gore Mikro Kodlama

Scheffer !

Drone Kamera
sanayi makina
Çapa 1

Uretim girecek toz ürünlerdeki ebatlama esastır. Bu üründeki homojenligi saglar iken yuzey alanını büyüterek cozunumu dahada arttırır. Buda uygulama esnasında suya konulan toz urunun homojen bir solüsyon oluşturarak bitki basına doğru oranda aktif düşmesini saglar. Ayni zamanda stimulantlarin buyuk oranlarda ki toz karisimda dahi ppm bazında homojen olması sağlanır. Bu ince bir teknolojidir. Teknoloji ile tozların her bir zerresine dokunup kodalam teknolojisini yakalamanız ufkunuz acacak ve tahminlerinizin disinda urun kimyası sağlayacaktır.

 

2.a Mikronize Ogutme

Toz gubre Uretim handikaplarından en onemlisi karisimi yapılacak ​tozlarin moleküler agirliklari ve ebatlaridir. Bu durum iki süreçte cok etkilidir. 

* Homojenizasyon ; Karisimda ki homojenligin bozup agir molekuler yapili tozlar asagida kalırken, hafif molekuler yapidaki tozlar üstte kalır.  Karisim tam homjonize olmadıgı gibi ambajalandiginda da bu homojenligi saglamak çok zordur.

 

** Vizkozite ; Farklı yapıdaki kristal ve toz moleküllerin suda çözünme oranları ile suda çözünmeyen miktarları farklıdır. Buda saha kullanımında biz fark etmesekte tank içerisinde cozunmeyen besin elementlerin olabileceği yada homojen spreyleme de sorun olabileceğidir.

Scheffer bu sorunu ortadan kaldırmak icin kurduğumuz kendi kapalı devre Uretim hattında ilk asama olarak kirim bunkerine ürünleri aktarir. Zaman ayarla besleme ile 35Kw lik çok guclu bir sistem icerise dozajlama yapar. Öğütmedik sistemi alisila gelmis düzenin biraz disindadir. Çok buyuk bir disk uzerinde geniş haznede nemlendirmeden nano yakin ebatta öğütme yapar. 7dk bir yuksek basınca ile bu hat desteklenir.

2.b Aktarma

 

Ogutulmus taneler 15m hat ile 5m yukseklikteki siloya tasinir ve buradan basincli karistiriciya gönderilir. Hat icerisinde olusan Yuksek basınç stresi scheffer kendi geliştirdiği yöntem ile alır ve aktarım verimliliği 98% civarında tutulur.

2.c Karistirma Unite

Scheffer karistirma surecinde farkli bir secim yaparak basincli ve ic sistemi normalden farklı bir yapı tercih etmiştir. Bu yapı sayesinde Yuksek basınçta SIVI ile TOZU kastırma olanagi bulmuştur.

2.c Aktif Kaplama

Scheffer kendi tasarimi ile 8-10 bar arasi itki kuvveti ile unite uzerinde hazır bulunan 8 bar lik basınç kaplarından aldigi aktif karisim solusyonunu soguk buhar haline getirerek karisimin yapildigi tankin içerisine verir. Havadan hafif olan bu buhar karisim surecinde uçuşan herbir öğütülmüş taneciğe yapisir. 30dk gibi bir surecin sonunda taneciklerin hepsi bu aktif solüsyonu ile kaplanır.

 

Solusyonda ;

 

* Besi ortamı ile bakteri suslari

* Enzim Gruplari

* Selat unsurlari

* Anti fungal enteric yaglar

* Vitamin Gruplari

* Ve birçok digerleri ilave edilir.

Scheffer Alternatif Toz Karisim

Organik yapıdaki tozlar  ( genelde biostimulant karakteristiği tasiyanlar ) duz karistiricilarda sulanma, sertleşme, yapışma ve uretim kaybi gibi sorunlara neden olur. Scheffer bu noktada Y tipi karistirci ile düşük devirlerde uzun sure karisim olanagi ile homojen biostimulantlar üretir.

bottom of page